KAITSU

03.10.2019

SIINÄ ISTUI SITTEN KAKSI MÄRKÄÄ MIESTÄ JA YKSI TYTTÖKOIRA GRILLILLÄ...

Kaitsu on kalakaveri. Semmoinen ärsyttävä tyyppi joka heittää uistimen kaislikon reunalle, ja sanoo lakoniseen tyyliin, että tuosta tulee 270 grammaisia ahvenia. Sitten hän nostaa juuri semmoisen ylös. Samassa veneessä, samalla laiturilla tai samalla jäällä meikäläinen rimpuilee koukkua irti ylähuulesta. Siima on jalkojen juuressa pilvenhattaran näköisenä möykkynä ja uistinpakki kaatuneena. Kaitsu päästää alle kaksikiloiset hauet takaisin järveen kasvamaan. Minä jos saisin joskus sellaisen, niin täyttäisin ja laittaisin takan yläpuolelle kehystettynä. Kyllä ärsyttää Kaitsu.

Onneksi on marraskuu. Onneksi ei ole vielä jäätä, ei kutua, eikä mitään mikä saisi kalat aktiiviseksi. On vain kaiken nielevä hämäryys, kosteus ja kylmyys. Onneksi on vene joka piti kääntää nurinniskoin talveksi. Onneksi Kaitsu ei ottanut koiraansa mukaan. Minä otin. Siinä näkee eron kokeneen ja kokemattoman kalamiehen välillä. Pitääkö erikseen kertoa, että Hertta hyppäsi veneestä uimaan. Pitääkö kertoa, että koira ravistelee turkkinsa kun se on vinssattu takaisin veneeseen. Siihen veneeseen jossa istuu kaksi miestä uistimet kädessä. Pitääkö semmoinenkin asia kertoa, että monet koirat saavat uinnin jälkeen hepulin ja kirmaavat hullunkiilto silmissä ympyrää. Monet saavat vaikka olisivat soutuveneessä, tai ainakin yksi sai. Hertta !

Siinä istui sitten kaksi märkää miestä ja yksi tyttökoira grillillä ja katseli muikkujen tirinää muurikalla. Kaitsun edellisäpäiväisten muikkujen. Ärsyttää semmoinen, että joku menee verkoille ja nostaa Pietarin kalansaaliin tuosta vaan. Ärsyttää, vaikka hän jakaakin kymmenykset nälkää näkeville kavereilleen. Herttaa ei ärsyttänyt. Se istui Kaitsun jaloissa kuola valuen suupielestä. Se tiesi kenen kaveri kannattaa olla. Ärsyttää semmoinen.

Pidän kalareissua hyvin onnistuneena. Vene saatiin käännettyä, koira uitettua ja muikut syötyä. Hyvä niin, mutta paljon isompi asia oli, että en saanut yhtään kalaa. Se ei yllätä ketään. Mutta se, että Kaitsukaan ei saanut, teki reissusta onnistuneen. Talvella voin kertoa tarinaa lähiöpubissa, että Kaitsun kanssa ollaan yleensä vedetty samansuuruisia saaliita. Saataan vähän elvistelläkin. Semmoinen varmaan ärsyttää monia!