KOIRA-AITAUS

03.10.2019

Koira-aitaus on semmoinen rajattu alue jossa koira voi käyskennellä vapaana. Aitauksen voi ostaa valmiina tai tehdä itse. Minä tein itse. Koska markkinoilla on kalliita ja erittäin kalliita aitauksia, säästin suuria summia. Päätin rahastoida ylijäävät varat henkilökohtaiseen virkistyskäyttöön, mikä tarkoittaa yleensä hurjaa päänsärkyä.

En puutu sen lähemmin aitauksen teknisiin yksityiskohtiin, sillä kaikkihan nyt aidan osaavat rakentaa. Omastani tuli hieno. Tai siis ei omastani, vaan koirien omasta. Henkilökohtainen parisuhteeni on niin hyvissä kantimissa, että olen välttynyt aitaaamiselta. Eläköön vapaus!

Kun sain aitauksen valmiiksi, oli vaimo merkinnyt työlistalleni seuraavaksi marjapensaiden tukikehikon valmistuksen. Niinpä siirsin liikkuvan puusepänverstaani pihan perälle, ja jätin koirat tutustumaan uuteen aitaukseensa. Puolisen tuntia puuhasteltuani tunsin silmät selässäni, vaikka vaimolla oli työpäivä. Pikkuruinen labbiksen pentu istua törötti nurmikolla touhujani ihmetellen. Siis semmoinen labbis jonka piti olla teljettynä uuteen aitaukseen. Mistä ihmeestä se oli siihen päässyt? Koska työni oli äärimmäisen hektisessä vaiheessa, päätin antaa pennun katsella touhujani.

Kun sain homman kahvipaussivaiheeseen, kurkkasin kuinka koira jaksaa. Ei ollut pentua. Ei takana, ei sivulla, ei edessä, ylhäällä eikä alhaalla. Huhuilin niinkuin kaikki ihmiset joilta on koira kateissa. Juoksin ympyrää niinkuin kaikki ihmiset joilla on koira kateissa. Juoksin kadulle, naapuritontille ja tein kaikkea hassua niinkuin kaikki ihmiset joilla on koira kateissa.

Ennen suuretsinnän organisoimista päätin käydä aitauksessa kertomassa vanhemmalle labbiskollegalle huonot uutiset. Siellä ne istuivat rinnakkain, vanha arvonsa tunteva lady ja nuori, arvonsa vahvasti ylihinnoitteleva pentu häntä huiskuen. Olin hurjan vihainen, tai siis olisin ollut jos en olisi ollut hurjan iloinen.

Seuraavana päivänä ajoin puukauppaan ja ostin lastin puutavaraa. Tein merkittäviä lisätuentoja ja tukin porsaanreikiä. En puutu teknisiin yksityiskohtiin, sillä kaikkihan nyt aidan osaavat tehdä. Säästöjä ei jäänyt, joten henkilökohtainen virkistysrahastoni ammotti tyhjyyttään. No, eipä särje päätä!